onsdag den 16. januar 2013
Lækker citrontærte
I mandags skulle jeg til teammøde - sent - og bagte en kage til mine kollegaer. Valget faldt på denne citrontærte. Den er dejlig frisk og smager af citron. Tror den vil have godt af at blive bagt dagen før den skal bruges.
Bund :
115 g smør
50 g sukker
5 g vanillesukker
110 g mel
Creme :
3 store æg
280 g sukker
1 sksk citroskal
130 ml citronsaft
55 g mel
Rør smør, sukker og vanillesukker sammen til en cremet konsistens. Tilsæt derefter mel. Pres dejen ned i formen. Prøv at lave en op lags kanten, således at der dannes en fordybing til cremen.
Bages ved 175 grader i 15-20 min.
Hæld sukker i en stor skål og riv citronsaften heri. Gnid citronsukkeret så citronskallen afgiver lidt af dens olier. Pisk æg, citronsaft og tilsidst mel i. Rør cremen godt sammen og hæld den over bunder og bag den i 25-30 minutter ved 175 grader.
Skæres og drysses med flormelis.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar