Sider

søndag den 10. marts 2013

Pink regnbuekage


Så fik jeg endelig prøvet det - jeg har bagt en regnbuekage.

Opskriften har jeg tyvstjålet fra kagekonenskager :-) - jeg skar dog noget ned i mængden. Min portion kom til at være således :

6 æg
375 g sukker
3 tsk vanillesukker
4,5 tsk bagepulver
3 dl mælk
450 g mel
75 g smør
75 g marcipan

Æg og sukker piskes. Smør og marcipan piskes i dejen og tilsidst blandes de tørre ingrdienser og blandes i skiftevis med mælken.

Jeg delte dejen i 5 portioner, farvede dem i 5 pink nuancer ( Dog var farveforskellen desværre ikke så stor som jeg havde håbet på) og fik 5 bunde bagt i tærteformene. 200 grader til de er færdige.

Jeg skar bundene til og lavede citronfyld af :

4 blade husblas
1 dl citronsaft ( og her kunne den sagtens have brugt i hvert tilfælde ½ dl mere)
90 g sukker
2 tsk vanillesukker
4 past æggeblommer
3 past æggehvider
4 dl piskefløde

Sukker, vanillesukker og citronsaft røres sammen i en lille gryde. Når blandingen er fingervarm tilsættes husblassen. Æggeblommerne piskes i og henholdsvis fløde og hvider piskes stive og vendes i massen. Sættes på køl indtil den skal bruges.

Når alt er afkølet samles kagen og smøres op med nutellacreme lavet af :

250 g nutella
250 g blødt smør
250 g flormelis.

Skal piskes godt igennem. Jeg sprang over hvor gærdet er lavest og min knasede lidt af sukker...

Jeg pyntede med lyse chokoladeflager.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar