Sider

mandag den 18. februar 2013

Cremelinser og marengs

Så fik jeg i dag bagt de cremelinser jeg længe havde ønsket.
Smagen var såmænd fin nok - men har da aldrig oplevet at creme ligesom hæver under bagning og løfter låget, således at det knækker. Når så kagerne er kolde - så falder cremen sammen igen og så ligner linserne jo noget der er løgn.


Anyway - skriver opskriften som jeg lavede den

Opskrift på ca. 16 linser.
450 g mel
220 g smør
200 g flormelis
8 æggeblommer
Lidt salt
Lidt mælk

Blandede det hele med min håndmixer. Fik puttet lidt for meget mælk i - så dejen var lidt svær at arbejde med - trods de par timer den hvilede i køleskabet.

Forede små forme med dej - fyldte et par skefulde creme i ( Snød her og brugte den bedste bagefaste fra Tørsleff) og lagde låg på.
Lod kagerne hvile en halv times tid og bagte så i ovene ca. 10 min ved 200 grader.

- - - - - - - -

Da jeg jo havde 8 æggehvider til overs tænkte jeg at jeg lige kunne lave et par marengs.

De 8 hvider blev pisket med 400 g sukker , et par teskefulde eddike og et ordentligt skud vanillesukker. Blev sat i klatter og tørret i ovnen ca. 1 time ved 110 grader.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar